חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עת"א 45269-02-12

: | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
45269-02-12
2.4.2012
בפני :
רון שפירא

- נגד -
:
יעל פלדמן אור
:
1. הממונה על עבודות שירות - מפקדת גוש צפון
2. מדינת ישראל

פסק-דין

עניינה של עתירה זו בהחלטת מפקד המחוז הצפוני של שב"ס, אשר אישר את המלצת הממונה על עבודות השירות וקבע כי העותרת לא התייצבה להשלמת ריצוי עבודות השירות, ובהתאם עליה לרצות את יתרת מאסרה כמאסר בפועל במתקן כליאה.

העותרת הורשעה בעבירות של זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף בנסיבות מחמירות ושידול להתחזות לעובד ציבור, ונגזר עליה עונש של 6 חודשי מאסר, כאשר הותר לה לרצות את המאסר בעבודות שירות. העותרת התייצבה אצל הממונה על עבודות השירות בהתאם לנדרש, ואולם מאז החלה בריצוי עבודות השירות נעדרה כמחצית מימי העבודה בכל חודש. לעותרת נערך בירור בעניין היעדרויותיה והיא העלתה טענות מטענות שונות בכל הנוגע לאי-קבלת זימונים במועד. לעותרת נערכו בהמשך מספר שיחות בירור, ולאחר מכן שימוע ביום 31.11.11, במסגרתו טענה כי היא מגיעה לעבודתה כנדרש. לעותרת ניתנה הזדמנות להמשיך לעבוד והיא זומנה לשימוע נוסף ביום 14.12.11. לשימוע ביום 14.12.11 בחרה שלא להגיע, ורק בהמשך שלחה אישור מחלה. נשלח לה זימון לשימוע נוסף ליום 10.1.12, וגם לשימוע זה לא התייצבה. בנסיבות אלו ובשים לב להתנהלותה לאורך זמן, המליץ הממונה על עבודות השירות על הפסקת העסקתה בעבודות שירות, ומפקד המחוז הצפוני של שב"ס אישר את ההמלצה.

להשלמת התמונה יצוין כי עתירה זו הייתה קבועה לדיון ליום 12.3.12. למועד זה לא התייצבה העותרת ובית המשפט הורה על מחיקת העתירה ועל הוצאת צו למאסרה. מיד לאחר מכן הגישה העותרת בקשה לביטול ההחלטה, כאשר טענה שלא קיבלה הזמנה עקב תקלות במערכת הפקס בביתה. מצאתי לנכון לציין זאת, מאחר וטענות בדבר תקלות כאלה ואחרות הגיעו גם לממונה על עבודות השירות, ואציין כי לא הופתעתי שמיד לאחר הוצאת צו המאסר ידעה העותרת לפנות מיידית לבית המשפט ולהגיע לדיון כנדרש.

בפני טענה העותרת כי למעשה, היא השלימה את עבודות השירות. עוד טענה היא, כי פנתה מספר פעמים לממונה על עבודות השירות כדי לקבל את פירוט המועדים אשר על פי הנטען לא עבדה בעבודות שירות.

ב"כ שב"ס הגישה לבית המשפט את כל המסמכים הרלוונטיים לתקופה בה הייתה אמורה העותרת לעבוד בעבודות שירות, ובהמשך המציאה לבית המשפט דו"ח מפורט בכל הנוגע לרישום העבודה וניתנה לעותרת ההזדמנות להתייחס לדו"ח הנ"ל. העותרת הגישה לבית המשפט בקשה להשלמת טיעונים ובמסגרתה, בסעיף 7 לתגובה, כותבת העותרת, כי " סך הכל נעדרה המבקשת על פי דו"חות הנוכחות 27 ימי עבודה בלבד". יצוין כי בטיעון מאוחר יותר שהוגש ביום 1.4.12, טוענת העותרת כי לאחר שבחנה את תחשיבי שב"ס, היא סבורה שלמעשה השלימה לרצות את מכסת הימים במלואה.

לא ברורה עמדת העותרת לעניין " העדרות של 27 ימי עבודה בלבד". עובד שירות אינו רשאי להעדר מהעבודה ללא צידוק וללא אישור מראש. עבודת שירות היא חלופה למאסר. כשם שאסיר אינו רשאי לצאת מהכלא לפי נוחיותו, כך גם על עובד השירות להקפיד בביצוע עבודתו, ואין הוא רשאי להעדר מהעבודה אלא אם כן קיבל אישור מראש ובמקרים חריגים מוסמך הממונה על עבודות השירות גם לאשר העדרות בדיעבד, וזאת אם ההעדרות הייתה מטעמים חיוניים ובאופן שבו לא ניתן היה לקבל אישור מראש.

במקרה שבפני, וגם אם נעדרה העותרת "רק" 27 ימים, וזאת בלא שניתן אישור מראש וללא כל צידוק סביר, די בכך כדי שתקום עילה להפסקת עבודות השירות. העותרת לא נתנה כל הסבר סביר להעדרותה במשך אותם 27 ימים לטענתה (ומספר רב יותר של ימים לפי רישומי שב"ס), ובנסיבות אלה לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת שב"ס לעניין הפסקת עבודות השירות, זאת ככל שהעותרת אכן לא השלימה את ריצוי ימי מאסרה בעבודות שירות, כפי שנדרש.

אלא שמתחשיבי שב"ס וכן מעיון בתגובת העותרת לתחשיבי שב"ס, עולה כי בסופו של יום קיימת בין הצדדים מחלוקת בכל הנוגע לסוגיה, האם השלימה העותרת את מכסת ימי העבודה. לעניין זה אציין, כי טיבה של המחלוקת הוא עובדתי, ויש לברר אותה במסגרת של הליך שימוע, אליו לא התייצבה העותרת. ככלל, די בכך היה כדי שעתירתה תידחה, מאחר והלכה היא, שמי שאינו מתייצב לשימוע, לא יוכל להעלות טענות עובדתיות בפני בית משפט, קודם שמיצה את הליך השימוע והבירור העובדתי בפני הרשות המנהלית.

עם זאת, ובנסיבות העניין, ובשים לב למחלוקת שבין הצדדים, אני מורה כי יערך לעותרת שימוע בתוך 30 ימים מהיום. מועד השימוע יתואם היום, כאשר העותרת נמצאת בבית המשפט וימסר לה המועד. אם לא תתייצב לשימוע, ייחשב הדבר כויתור על טענותיה, על כל המשתמע מכך. מובן ככי ככל שתתייצב לשימוע, תיבחן טענתה, לפיה ריצתה יותר ימי עבודה מאלו שהיה עליה לרצות, ותינתן החלטה על ידי עורך השימוע בכל הנוגע לעניין זה. ככל שיסתבר כי יש לעותרת יתרת ימים לעבוד, כי אז ישקול עורך השימוע אם יש מקום להתיר לה לבצע את הימים הנ"ל במסגרת של עבודות שירות.

בסיכומו של דבר, וככל שהדבר נוגע לטענות העותרת כנגד החלטות שב"ס, אני קובע כי בכפוף לכך שהעותרת לא השלימה את ריצוי ימי המאסר בעבודות שירות כפי שנגזר עליה, הרי שאין בטענותיה ממש. עם זאת, אני מורה כי העותרת תזומן לשימוע כדי שתיבחן טענתה, לפיה השלימה את מכסת ימי עבודות השירות. מועד השימוע יתואם לאלתר.

ניתן היום,  י' ניסן תשע"ב, 02 אפריל 2012, בהעדר הצדדים.

ר' שפירא, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>